De milieuzone van Ilsfeld

Een van de eerste plaatsen in Duitsland met een milieuzone was Ilsfeld, gelegen tussen Heilbronn en Stuttgart in de deelstaat Baden-Württemberg. Sinds begin 2008 is het milieuvignet verplicht voor vrijwel alle gemotoriseerde voertuigen. Aanvankelijk waren alle kleuren van het vignet toegestaan, maar tegenwoordig mag je enkel nog met het groene milieuvignet binnen de milieuzone rijden. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Ilsfeld

De milieuzone van Ilsfelf omvat vrijwel de gehele bebouwde kom, zoals je op de kaart hieronder kunt zien. De winkels en bedrijven tussen het eigenlijke dorp en de A81 in liggen net buiten de milieuzone. Hier is het vignet dus niet verplicht.

kaart: Umweltzone van Ilsfeld

Verder is het vignet ook niet verplicht op de A81. In heel Duitsland zijn alle autosnelwegen namelijk van de regeling uitgesloten. Wel verplicht is het vignet op de L1100 voor het gedeelte dat binnen de zone ligt. Dit is de doorgaande weg die de A81 verbindt met Heilbronn dat 15 kilometer naar het noordoosten ligt.

Parkeren zonder milieuvignet

Wil je hoe dan ook Ilsfeld bezoeken, maar heb je geen milieuvignet? Dan kun je bij de Kaufland (aangegeven met A op de kaart) parkeren en vanaf deze grote supermarkt naar het dorp lopen. Het is iets meer dan een kilometer. Let er wel op dat dit enkel mogelijk is als je vanaf de A81, dus vanuit het oosten komt. Kom je vanuit het westen of noorden, dan kun je enkel langs de weg parkeren voordat je het naambordje van Ilsfeld ziet.

Milieuvignet voor Ilsfeld kopen

Het groene milieuvignet

Heb je reeds een milieuvignet? Dan is het niet nodig een nieuw vignet te kopen zolang het kenteken op het vignet nog altijd hetzelfde is als op je nummerplaat. Heb je geen vignet of heeft de auto inmiddels een ander kenteken? Dan is wel een nieuw milieuvignet nodig. Deze vraag je in enkele simpele stappen aan via het bestelformulier op onze website. Binnen één werkdag gaat het vignet dan met de post. Betalen kan onder meer via Bancontact of je creditcard.

Direct naar het bestelformulier

Alle volledig elektrische auto’s, de meeste auto’s met een benzinemotor van na 1992 en de meeste diesels van na 2005, komen voor het groene milieuvignet in aanmerking. Voor oudere diesels bestaan er ook nog gele en rode vignetten, maar deze worden zo goed als nergens nog toegestaan.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op