De milieuzone van Erfurt

Erfurt, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Thüringen, kent sinds 2012 een milieuzone. Binnen deze zone is een milieuvignet voor je auto of ander gemotoriseerd voertuig op vier wielen verplicht. In Erfurt gaat het, net als bijna overal in Duitsland, om het groene milieuvignet dat vereist is. De andere kleuren van het vignet, rood en geel, zijn niet meer geldig. Lees op deze pagina verder voor meer informatie over de situatie in Erfurt.

Het Duitse milieuvignet bestellen

Naar het bestelformulier

Betaal via je Belgische bank of met je creditcard. Het vignet wordt binnen een werkdag per post verstuurd.

Kaart van de milieuzone van Erfurt

De milieuzone van Erfurt is aangegeven op de kaart hieronder. De volledige historische binnenstad en een groot aantal woonwijken vallen binnen de zone. Het vliegveld en de industrieterreinen aan de rand van de stad vallen nog wel buiten de zone. Hier is een milieuvignet dus niet verplicht.

kaart: Umweltzone van Erfurt

Verder zijn er in Erfurt, in tegenstelling tot in veel andere Duitse milieuzones, geen doorgaande wegen binnen de milieuzone waar een vignet niet nodig is. Wel staat op de grote wegen duidelijk aangegeven waar de milieuzone begint. Op De wegen die de rand van de zone vormen maken er tenslotte nog geen deel van uit.

Parkeren zonder milieuvignet

Ben je op vakantie, heb je geen vignet en wil je alleen de binnenstad van Erfurt een keer bekijken? Dan zijn er een aantal mogelijkheden buiten de milieuzone van Erfurt te parkeren. We hebben hieronder onze aanraders voor je op een rij gezet. Vanaf iedere grote parkeerplaats neem je eenvoudig een tram naar de binnenstad.

  1. Messe van Erfurt, tramlijn 2
  2. Thüringen-Park Erfurt, tramlijnen 1 en 3
  3. Kaufland, tramlijn 4
  4. Arena Erfurt, tramlijnen 1, 2, 3 en 6

Let er wel op dat je voor de tram moet betalen. Ben je met meerdere personen onderweg, dan betaal je voor de heen- en terugreis al snel meer dan wat je kwijt bent voor een milieuvignet. Parkeren buiten de milieuzone is dus alleen voordeliger als je auto niet voor het vignet in aanmerking komt, want in dat laatste geval moet je rekening houden met een fikse boete.

Milieuvignet voor Erfurt kopen

Het groene milieuvignet

Enkel met het groene milieuvignet mag je met de auto binnen de milieuzone van Erfurt rijden. Verreweg het eenvoudigst kun je het vignet online aanvragen, bijvoorbeeld via het bestelformulier op onze website. Je vignet gaat dan binnen één werkdag al met de post. Bestellen duurt niet meer dan een paar minuten en betalen doe je eenvoudig met je creditcard, Bancontact of iDEAL.

Direct naar het bestelformulier

Ben je al in Duitsland, dan wordt het iets lastiger. Je kunt onder meer terecht bij inspectiebedrijven die een uitlaatgastest mogen uitvoeren. Hiervoor moet je je kentekenbewijs bij de hand hebben. Let wel op de openingstijden, vooral in het weekend zijn veel van deze bedrijven enkel op de zaterdagochtend open. Het milieuvignet is niet te koop bij tankstations.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op